COMMERCIALS - TRAILERS - SHORT FILMS - DOCUMENTAIRES

DCP
Digital Cinema Package

LogoMakr

DCP (Digital Cinema Package)


Resolutie:
Er zijn twee beeld verhoudingen gedefinieerd waaraan films moeten voldoen:
• Flat (1:1,85): 1998×1080 (2k) of 3096×2160 (4k)
• Scope (1:2,39): 2048×858 (2k) of 4096×1716 (4k)


Wanneer uw productie een standaard HD TV formaat heeft van 1920 x 1080, dan is het verstandig om deze beeldverhouding aan te passen. De meeste bioscopen zijn niet uitgerust om dit normale HD formaat weer te geven.
Het is belangrijk om rekening te houden met een zogenaamd safety kader voor logo's en titels. Er zal door deze aanpassing mogelijk een stukje links en rechts van het beeld wegvallen. Om te voorkomen dat daarbij relevante beeldinformatie verdwijnt, is het belangrijk om geen titels en logo's te dicht aan de kaderranden te plaatsen.

Framerate:

De producties die in de bioscoop verschijnen zijn meestal 24 of 25 fps. 24 beelden wordt voornamelijk in de USA gebruikt en 25 beelden in Europa. De locaties waar uw productie moet worden afgespeeld is bepalend voor de framerate. De meeste tv programma’s zijn interlaced. In plaats van progressive. Dat betekent dat elk beeldje is opgebouwd uit 2 halve plaatjes. Dus 25 beelden interlaced bevatten 50 halve plaatjes. In de bioscoop kan interlaced niet worden weergegeven. Dus alle productie die interlaced zijn moeten eerst worden gedeïnterlaced.

Geluid:

Het geluid in de bioscoop is surround. Er zijn twee soorten standaarden: 7.1 en 5.1. Het geluid wordt respectievelijk in 8 of 6 kanalen weergegeven. Bijna alle producties hebben daardoor een ruimtelijk geluid. Indien uw productie stereo is. Dan zal het geluid ook alleen van links en rechts komen. Het is verstandig om te zorgen voor een surround-mix zodat uw productie vergelijkbaar is met de andere producties.

Ondertitels:
Uw kunt ondertitels toevoegen aan uw productie. De kopie die de vertaler krijgt moet gelijk zijn aan de versie die in de bioscoop gaat draaien.. Wanneer de lengte of samenstelling verschilt, dan zullen de titels niet synchroon lopen.