TV PROGRAMMA
uitzendmaster

zender logos


MXF UITZENDMASTER

Programma’s die worden uitgezonden op de landelijke zenders moeten voldoen aan strenge technische eisen. Het bestandsformaat moet MXF OP1A zijn. Er mogen geen illegale kleuren in voorkomen en de videolevels moeten binnen de vastgestelde limieten blijven. Het audio moet voldoen aan de R128 loudness-norm. De uitzendingen worden gecontroleerd d.m.v. een geautomatiseerde technische kwaliteitscontrole. Wanneer het bestand op een bepaald punt in het programma niet aan de eisen voldoet, dan wordt deze afgekeurd. De uitzending moet eerst worden aangepast en opnieuw worden aangeleverd.

 

Het fileformaat is technisch gelijk bij alle zenders, maar het verschil zit voornamelijk in een slate, tijdcode en eventueel zwart voor en na het programma.

Bij de publieke omroep wordt geen gebruik gemaakt van een XML file voor tv programma’s. De file naam moet wel precies volgens de regels opgesteld worden.

Bij RTL gaat de aanlevering via Medialab. Tijden het aanleveren moeten er gegevens worden ingevoerd over het programma. De informatie die wij nodig hebben heeft u ingevoerd tijdens het aanleverproces op onze website. Het gaat dan om lengte, commercial-breaks, vertaling, uitzenddatum etc.

Wanneer u bestanden bij ons aanlevert, dan zorgen wij dat het programma geheel volgens de eisen van de zendgemachtigde wordt bewerkt, gecontroleerd en aangeleverd. Op de menupagina HOE WERKT HET vindt u een uitgebreide uitleg over onze werkwijze.